Aftrap keeperstraining

Eindelijk is het dan zo ver… Vandaag was de aftrap van de keeperstraining door Handbalschool Haaglanden op locatie! Deze 8 weken durende training is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de handbalverenigingen DIOS en ODIS.

Een beetje spannend vonden de 10 deelnemers het wel. Wie zou de trainer zijn, en hoe pittig wordt de training? Nou het eerste antwoord kwam al snel. De trainer is Patrick Jordaan (hoofd-keeperstrainer op Papendal en daarmee dus ook trainer van de keepers van de Teams NL). Wauw, dat was wel even een verrassing. Deze eerste training verliep best rustig. Patrick is heel relaxed, en keek de kat uit de boom voor wat betreft de skills van de deelnemers.

De deelnemers zelf waren lekker enthousiast en hebben goed opgelet. Een aantal basisbeginselen van het keepersvak zijn aangeleerd, welke dan ook iedere training weer terug zullen keren. En heel belangrijk natuurlijk, hoe je in het doel staat! Er zijn ook een paar verrassende oefeningen gedaan, maar alles nog met een bepaalde rust. Dat zal in de loop van de trainingen nog wel wat opgevoerd gaan worden, maar voorlopig hebben ze dit binnen. Wij zijn benieuwd waar de meiden na 8 speciale trainingen staan. Worden zij in de toekomst de betrouwbare sluitposten in het veld? Aan de inzet ligt het in ieder geval niet!

Succes en zet hem op meiden!