Jaarverslag secretariaat 2019-2020

Het seizoen 2019/2020…. nou, waar zal ik beginnen. Bij het begin dan maar, en dat is eigenlijk het eind van het seizoen ervoor. Einde seizoen 2018/2019 waren de teamindelingen ed nog niet rond. Mede door uitstappen om verschillende (soms niet leuke) redenen van de toenmalige TC voor de teams vanaf de C.

Trainers en coaches hebben hun best gedaan om een relevante teamindeling te maken wat toen redelijk is gelukt. Het vinden van voldoende trainers en coaches was weer wat anders. De gehele vakantie, maar ook daarna tot in oktober toe ben ik aan het lobbyen geweest om mensen op de juiste plek te krijgen. Bij de C en D lukte dat niet waarna het besluit is genomen een deel van die trainingen op proef door de A en B meiden te laten verzorgen. Hiermee was een en ander dan eindelijk rond.

Gelukkig hebben we ook een fanatieke activiteitencommissie gevonden die verschillende evenementen snel op de planning hadden, en goed uitgevoerd.

Ook het terras is eindelijk verhoogd, en netjes gemaakt. Een paar terrastafels, parasollen en stoeltjes zijn eigenlijk nog wel gewenst.

En toen kwam Corona! Alles in het honderd. Geen wedstrijden meer, geen gezellige geplande feestjes. Jammer, jammer, jammer.

Inmiddels was de teamindeling al wel weer begonnen. Helaas weer zonder officiële TC voor de teams vanaf de C, en dus gingen trainers en coaches weer aan de slag. Ook dit keer was er een relevante indeling van teams voor het seizoen 2020/2021 en lekker op tijd klaar. Helaas, zoals altijd ontstond er ook nu discussie en dreigementen dat mensen de club zouden verlaten als de indeling zo bleef. Als we dat hadden laten gebeuren hadden we nu twee teams minder, en dus heeft ondergetekende dagenlang zitten bellen en praten met verschillende mensen om toch genoeg mensen binnen boord te houden zodat speelsters die wel willen spelen niet het slachtoffer zouden worden van de situatie. Het gevolg van de late opzeggingen zou namelijk geweest zijn dat we zo een 10-tal leden hadden moeten vertellen dat er geen team rond te krijgen was. Gelukkig is dat niet gebeurd, en ik hoop van harte dat we deze situaties in de toekomst niet meer krijgen.

In de voorbereiding op het seizoen 20/21 waren er ook zeer positieve zaken: Een nieuwe trainer voor de dames is gevonden in Vincent Lorist, en dat lijkt z’n vruchten nu al af te werpen. Ook het door ondergetekende georganiseerde zomeravondhandbal voor de f-jes heeft goed resultaat opgeleverd. Inmiddels zijn er zo’n 10 jonge leden bij gekomen, en dit evenement is voor herhaling vatbaar. Wel met wat hulp als het ff kan. En sommige dingen kunnen ook weer anders, of breder getrokken worden. Inmiddels lijkt de club flink op te bloeien, al zijn er nog zaken die de aandacht verdienen. Daar zit nu wel de kneep!

Ondergetekende besteedt inmiddels meer tijd aan ODIS dan gezond is voor prive en zakelijk leven.

Bij deze maak ik dus ook mijn punt: voor 31 januari, maar liefst eerder moet er echt een officiële TC komen voor de hele breedte van de club. Ook Sanne kan en wil het niet alleen doen voor de teams tot de C. Er moeten dus 3 mensen bij (lees… vrijwilligers)  Als dit niet lukt, leg ik m’n taken neer!

En als we het dan toch over vrijwilligers hebben, ik ben iedereen dankbaar die wat doet binnen de club. En dat zijn er best wel wat, maar we komen vrijwilligers tekort. En we komen in de problemen als we de functies die open vallen niet gaan invullen. Zo stopt onze penningmeester, maakt onze wedstrijdsecretaris dit jaar nog af, en stopt zij ook, en ook de secretaris stopt als er geen mensen in de TC komen en er geen mensen Marielle en Marco gaan vervangen. De activiteitencommissie verdient uitbreiding, en we zoeken een algemeen bestuurslid die Adriaan gaat vervangen.

Odis bloeit lekker op. Laten we er met z’n allen weer een respectabele club van maken met ambities, uitdagingen, plezier en spannende wedstrijden. Er zijn interessante uitdagingen en mogelijkheden voor ODIS. Ik wil echt gewoon verder volgend jaar als secretaris, maar niet zoals nu, waar er wel heel veel op het bordje van heel weinig mensen komt!

Wie gaan er helpen om ODIS verder uit te bouwen en onze ambities waar te maken, zonder het sociale uit het oog te verliezen? Plezier en ambitie hand in hand wat mij betreft.

Nog even een opsomming van de openstaande vrijwilligersplekken waarvan ik hoop dat deze worden ingevuld:

  • Penningmeester per direct
  • Wedstrijdsecretaris per volgend seizoen, maar met inwerktijd dit seizoen
  • 3 mensen voor de TC waarvan 1 voor de jongere teams per direct
  • Mensen voor de activiteietencommissie per direct
  • Algemeen bestuurslid per direct
  • Assistent trainer voor de dames per direct
  • En eigenlijk ook gewenst.. mensen met trainerservaring die de jongere teams de voorbereiding willen en kunnen geven om te groeien in onze geweldige sport! Dit zou niet aan tieners overgelaten moeten worden, maar nood breekt wet.